Prestaties verbeteren? Sta losser in het leven!
26 oktober 2021 

Prestaties verbeteren? Sta losser in het leven!

Heb je de film ‘DRUK’ gezien? Deze prachtige Deense film gaat over vier vermoeide leraren op de middelbare school, die vast zitten in hun leven. Ze besluiten een experiment aan te gaan, waarbij ze gedurende de dag een kleine hoeveelheid alcohol tot zich nemen. Hun experiment is gebaseerd op de theorie dat we als mens geboren hadden moeten worden met een aandeel alcohol in ons bloed. Een bescheiden hoeveelheid alcohol werkt geestverruimend, laat problemen verminderen en verhoogt de creativiteit. 

De eerste resultaten zijn bijzonder positief. De uitgebluste leraren komen weer tot leven, ze worden losser, leuker en ze gaan zelfs beter lesgeven. Toch is de stap van licht aangeschoten naar het effect van teveel alcohol klein, maar de gevolgen zijn desastreus…

Heb jij op de werkvloer ook enkele uitgebluste werknemers zitten? Het zou natuurlijk geweldig zijn als je deze werknemers weer kunt motiveren. Ooit presteerde ze geweldig, gingen ze elke dag vol enthousiasme aan het werk, maar ergens zijn ze hun ‘sparkle’ verloren. 

Nu gaat het natuurlijk wat ver om deze werknemers op een beperkt alcohol dieet te zetten. Maar er is wel een andere manier waarop je jouw werknemers weer AAN kunt zetten. 


"Wat er ook speelt binnen je bedrijf, laat het vooral de medewerkers zijn!"


Spelen laat je losser in het leven staan

Als kind is spelen een onderdeel van ons leven. Spelen maakt blij, nieuwsgierig, creatief en laat je lachen met leuke mensen. Naarmate we ouder worden spelen we steeds minder. Met spelen verdien je tenslotte geen geld, het helpt je niet verder in je carrière en je koopt er geen boodschappen mee.

Maar is dit wel zo? Onze speelvaardigheden hebben we misschien wel harder nodig dan we denken. Vaak nemen we als volwassenen het leven onnodig serieus, waardoor alles zwaar en moeilijk aanvoelt. Het werkplezier verdwijnt langzaam maar zeker en wordt overschaduwd door stress, een burn-out ligt op de loer. 

Als volwassenen spelen, dat kan toch niet meer? Het lijkt onvermijdelijk om minder speels te worden, naarmate de jaren verstrijken. Toch is het een keus om je speelvaardigheden te verwaarlozen. Spelen is namelijk dé manier om losser in het leven te staan, en dat heeft zo zijn voordelen!

Losser op de werkvloer - spelen

Spelen verbetert de prestaties

In de film ‘DRUK’ helpt een kleine hoeveelheid alcohol de leraren om beter te presteren op allerlei vlakken. Ditzelfde effect bereik je met spelen. Regelmatig spelen verbetert de prestaties op de werkvloer. Maar hoe krijg je jouw werknemers zover dat ze weer gaan spelen en losser in het leven komen te staan. Je kunt ze moeilijk in de pauze met een bal naar buiten sturen…

Door je werknemers weer aan het spelen te krijgen zullen ze beter gaan presteren op de werkvloer. Ingewikkelde situaties worden lichter, losser en effectiever opgelost. Je werknemers worden creatiever en zullen zich beter kunnen inleven, waardoor de samenwerking beter wordt. 

Speelse werknemers zullen met verrassende oplossingen komen voor complexe problemen. Ze gaan anders kijken naar de situaties die op hun pad komen. Een team dat regelmatig speelt, zal ongekend productief zijn.

Geef je werknemers meer speelruimte

Dat klinkt natuurlijk allemaal geweldig, maar hoe pas je dit toe op de werkvloer? Je doet misschien al één keer per jaar een teambuilding uitje. Daar zie je wel de effecten van, maar hoe haal je hier nog meer uit? DOL Events heeft hier de oplossing voor.  

Wij geven je werknemers met plezier meer speelruimte. Onze spellen zetten je werknemers weer in de onderzoekende modus. Spelen verbindt mensen, waardoor je team veel beter samen zal werken en frustraties als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat geeft direct een fijnere sfeer op de werkvloer. 

Losser op werkvloer

Losser op de werkvloer

Op de werkvloer worden veel dingen te serieus gemaakt. Denk aan het vaak saaie en traditionele kennismakingsrondje of de ellenlange vergaderingen, waarvan meestal maar bar weinig blijft hangen van wat er besproken wordt. Dat kan anders!

Vervang een saaie rondleiding voor nieuwe werknemers eens door een effectieve onboarding en zet meteen een super effectief team neer. Met zo’n bijzondere, enthousiaste binnenkomst moet elke nieuwe werknemer zich gemotiveerd voelen om alles uit zijn of haar nieuwe baan te halen.  

Zijn er veranderingen of nieuwe producten binnen het bedrijf? Natuurlijk kun je iedereen op de hoogste brengen door een vergadering te plannen of een memo rond te sturen. Maar wil je dat je verhaal echt blijft hangen? Laat je werknemers dan tegen elkaar strijden in een Quiz, die zich ontpopt tot kennis battle. Dit levert niet alleen veel plezier op, het laat je werknemers ook veel beter kennis maken met de veranderingen binnen het bedrijf. Op een manier waarop de nieuwe informatie wél blijft hangen.

Hoe speels zijn jouw werknemers?

Zie jij overal energieke werknemers, als je op de werkvloer om je heen kijkt? Of zie je gespannen, gestreste mensen, waarvan sommige zelfs op een eiland lijken te zitten? Tijd om daar verandering in te brengen. De spellen van DOL Events kunnen zowel live als online worden gespeeld en zijn zo nodig eenvoudig toe te passen in de werkdag. 

Onze spellen dragen effectief bij aan het verbeteren van de prestaties op de werkvloer. Eventuele frustraties binnen het team worden op een leuke en ontspannen manier opgelost in een teambuilding traject. Het team leert als geheel op een speelse manier de juiste vaardigheden aan om weer een effectief en productief team te vormen. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe we jouw werknemers weer speels maken.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen